Image Image Image Image Image
© Copyright 2014 jannigkwakman.nl | Email
Deze site is gemaakt door Knipoog Media
Scroll to Top

To Top

Boetseercursus

OVER DE BOETSEERCURSUSSEN, GEGEVEN DOOR JANNIG KWAKMAN

“Boetseren” wil eenvoudigweg zeggen: vormen en voorwerpen maken uit zachte, kneedbare materialen.

Tijdens deze cursussen zullen wij ons vooral concentreren op het materiaal klei, hoewel er ook een mogelijkheid bestaat om in was te werken en dat later af te laten gieten in brons.

Welke “Vormen” kan je maken in deze materialen?In principe is alles mogelijk!

Maar een lange praktijk van lesgeven (o.a. lerarenopleiding in Utrecht en kunstacademie in Amerika) heeft mij geleerd, dat beginners het meeste leren over opbouw van vormen, ruimtelijkheid en plastiek door het menselijk lichaam te bestuderen.
Daarbij komt ook nog dat de schoonheid van het menselijk lichaam een bron van inspiratie is geweest voor vele beeldende kunstenaars.

Daarnaast is het belangrijk de eigen stijl, het eigen ‘handschrift’te ontdekken. Uit te vinden welke manier van werken die de rijke kunstgeschiedenis kent je het meeste aanspreekt en waardoor je je kan laten inspireren tot een eigen manier van vormgeven. Kortom; het accent ligt op de ontwikkeling van je eigen creativiteit.

Tijdens de cursus zal geregeld informatie aangedragen en getoond worden uit de beeldende kunst en over anatomie. Dit als ondersteuning van onze studie van het menselijk lichaam en de Vrije Vormgeving.
Voor de Vrije Vormgeving zullen aan de gevorderden wat keramische technieken geïntroduceerd worden zoals:
diverse oppervlaktebewerkingstechnieken
werken met verschillende kleuren klei
holle vormen opbouwen uit platen klei, etc.

Deze programmaopzet is niet dwingend.Als je eigen ideeën hebt en deze tijdens de cursus wilt uitvoeren is dat ten alle tijden mogelijk!

Ik hoop dat je belangstelling is gewekt en dat we je binnenkort op de cursus terug zullen zien.